Räkna de lyckliga stunderna blott 16 april 2023

En föreställning med sanningar och fria fantasier om Ulla Billquist, Ernst Rolf och Edvard Persson

Svensk mellankrigstid. En era som började i framåtanda och optimism för att utmynna i depression och orostider. Filmen gick från stumfilm till ljudfilm och över hela landet turnerades och spelades revy i varenda stad. En rad nya artister kom fram och musiken var glättig och käck.

Vilka var människorna bakom de glada sångerna, de lustiga filmerna och revyerna? Möt tre av de mest kända artisterna i 30- och 40-talets Sverige. Deras uppgift var att roa folket, få dem att glömma orostiderna för en stund. Deras sånger har nått odödlighet även om de själva är borta sen länge. Lär känna Ulla, Ernst och Edvard, deras liv, glädjeämnen och sorger bortom de vackra fasaderna.

Föreställningen varar ca. 2h inkl. paus. Ingen servering i pausen. Insläpp från kl. 14:00 med servering (kaffe med dopp 50 kr).

Medverkande:

Suzanne Flink (Ulla Billquist)

Johan Palmqvist (Ernst Rolf)

Nils Olsson (Edvard Persson)

Øresund Entertainment Brass under ledning av Ossian Edlund (revyorkester)

Konstnärligt team

Manussammanställning: Suzanne Flink

Musik av bl.a. Kaj Gullmar, Gösta Stevens, Jules Sylvain.

Bokning av biljetter sker via Billetto