Spirituella tankar den 14 mars

Henric Molin, ägare och grundare av Spirit of Hven, whisky- och gin-makare, tolkar spirituella tankar med en kemisk vinkel och ur ett socialhistoriskt perspektiv!

Henric Molin är en molekylknäckare till utbildning och sensoriker i själ och hjärta. Född och uppväxt i besöksnäringen intresserade han sig tidigt för doft och smak. Parallellt med kemistudier har livet levts med Guide Michelin under ena armen och Robert Parkers Wine Advocate under andra. Ständigt har näsan varit främsta verktyget för att bedöma omvärlden.
Sedan slutet av förra decenniet har han arbetat med att utveckla nya produkter och varumärken inom spritbranschen; såväl under det egna varumärket Spirit of Hven, som för de flesta av världens giganter. I telefonregistret finns såväl Hollywoodkändisar som artister och idrottsstjärnor från de flesta världsdelar.
Henric har även engagerat sig i lagstiftningsfrågor vad gäller livsmedelssäkerhet, hållbar produktion och producentansvar, såväl nationellt som internationellt. Han används ofta som expert och remissinstans för politiker och branschorganisationer.

Välkomna på föreläsning den 14 mars kl 19.